Roof kontakt

0800 200 088

Breadcrumbs

Potpisivanje ugovora za usluge nadzora za projekte

11.02.2019. godine

Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica.

U prostorijama upravne zgrade Tekija d.o.o., dana 11.02.2019. godine izvršeno je potpisivanje ugovora o uslugama nadzora nad projektom poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega između Tekije d.o.o. kao naručitelja i tvrtke Investinženjering iz Zagreba kao izvršitelja. Ukupna vrijednost  ugovora iznosi 3.865.260,00 kuna. Također je potpisan ugovor o uslugama nadzora nad  provedbom projekta razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 2.999.304,00 kuna. 

Ugovore su potpisali direktor Tekije d.o.o. Požega Ante Kolić i  direktor odabranog ponuditelja Investinženjering d.o.o. za projektiranje, građenje i nadzor iz Zagreba, Damir Stipanov.

Istaknuto je da je ovo jedan korak u provedbi projekta poboljšanja vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Požega i Pleternica. Riječ je o velikim projektima jer ukupna predviđena vrijednost radova na aglomeraciji Požega iznosi 143 milijuna, a na aglomeraciji Pleternica 119 milijuna kuna. Najveći dio sredstava za aglomeracije financirat će se iz europskih sredstava i nacionalnih izvora, no dio će izdvojiti i lokalne jedinice. Grad Požega bi za ovaj projekt kroz dvije godine trebao izdvojiti oko 7,5 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik grada Požega Darko Puljašić, njegov zamjenik Mario Pilon, obzirom da je  aglomeracijom Požega obuhvaćeno i područje općine Velika,  potpisivanju  je bio nazočan općinski načelnik Vlado Boban. Ispred Grada Pleternice prisutan je bio zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić. 

Nazočni čelnici jedinica lokalne samouprave naglasili su važnost navedenih projekata za građane i gospodarstvo, te daju punu podršku i vjeruju da će Tekija d.o.o. predmetne projekte kvalitetno izvršiti.

U Požegi, dana 11.02.2019. godine