Društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje vodnih usluga

0800 200 088

info@tekija.hr

Vodovodna 1

ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODA U DERVIŠAGI

ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODA U DERVIŠAGI

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Dervišaga u sklopu projekta „Izgradnja magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“.


U naselju Dervišaga postojeća vodovodna mreža izgrađena je od PVC cijevi prije više od 40 godina i u dotrajalom je stanju što uzrokuje česta curenja vode i havarije na cjevovodu pri čemu nastaje materijalna šteta na objektima uz cestu, oštećenja nogostupa, kolnih prilaza za stambene objekte itd. Također pri tim događajima dolazi do velikih istjecanja i gubitaka pitke vode.
U sklopu ovih radova u naselju Dervišaga predviđena je izgradnja 1.778 m magistralnog vodovoda, 1.369 m opskrbnog vodovoda i 1.101 m priključnih vodova za kućne priključke.
Trasa obuhvaćena radovima je u pojasu državne ceste D 38 tj. u ulici Stjepana Radića u Dervišagi.
Izvođač radova je zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d., Vinkovci i Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol, a nadzor nad radovima provodi tvrtka MARS inženjering d.o.o., Požega.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova „Izgradnje magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“ iznosi 1.569.302,24 € odnosno 11.823.907,70 kn. Do sada je projekt realiziran u iznosu od 437.033,60 € što predstavlja udio od 27,8 % Okvirnog sporazuma. U sklopu cjelovitog projekta trenutno je rekonstruiran magistralni cjevovod u dužini od 2.017 m od ukupno projektom predviđenih 7.844 m. Ugovorena vrijednost dionice Dervišaga iznosi 399.963,76 €, a predviđeno vrijeme za završetak svih radova na dionici radova u naselju Dervišaga je 30. rujna 2024. god.
Projekt će se financirati iz Nacionalnog programa otpornost i oporavak 80%, sredstava Hrvatskih voda 10 % i sredstava JLS 10 % (Grad Požega).
Obzirom da se radovi odvijaju uz državnu cestu i veliki intenzitet prometovanja vozila i pješaka, te u gusto naseljenom području pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez, a mještane naselja Dervišage molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

 

SL2

 

SL 3