Roof kontakt

0800 200 088

Breadcrumbs

Obavijest korisnicima

logo tekija1 d.o.o. za obavljanje vodnih usluga, 34000 POŽEGA, Vodovodna 1    

Telefon: (034) 312-450 * Telefax: (034) 312-480 * E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. * Matični broj: 3322157 *IBAN: HR9023860021120011090 Podravska banka d.d. * OIB: 57790565988


Datum: 16. 04. 2019. godine
Predmet:

Obavijest korisnicima


Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo kako je TEKIJA d.o.o. s danom 01. 01. 2019. godine, promjenom informacijskog programa (sustava), prešla na novi način obračuna isporučenih vodnih usluga za potrebe kućanstva.
U dosadašnjem poslovanju, korisnicima je tijekom obračunskog razdoblja u trajanju od šest mjeseci bilo ispostavljeno 5 akontativnih uplatnica za prvih pet mjeseci u obračunskom razdoblju a na kojima je bila iskazana previđena potrošnja izračunata na temelju isporučenih vodnih usluga u proteklih 12 mjeseci za kućanstvo za koje se obračun vrši.
Po isteku obračunskog razdoblja u trajanju od 6 mjeseci korisniku se ispostavljao obračunski račun za šesto mjesečno razdoblje na temelju očitanja vodomjera, umanjen za iznos uplaćenih akontacija za obračunsko razdoblje.
Prelaskom na novi sustav obračuna isporučenih vodnih usluga, korisnicima će umjesto dosadašnjih pet akontativnih uplatnica za 5 mjeseci  biti dostavljeno 6 akontativnih uplatnica za svaki mjesec u obračunskom razdoblju a razlika u stvarnoj potrošnji na temelju očitanja vodomjera i ukupnog iznosa uplaćenog  na temelju akontativnih uplatnica iskazati će se obračunskom računu.
Ukoliko iznos uplaćen na temelju akontativnih uplatnica bude manji od iznosa obračunatog nakon očitanja vodomjera, razlika će biti iskazana na obračunskom računu za navedeno razdoblje.
Ukoliko iznos uplaćen na temelju akontativnih uplatnica bude veći od iznosa obračunatog nakon očitanja vodomjera, isti će biti iskazan na obračunskom računu, a za visinu preplaćenog iznosa umanjiti će se predviđeni iznos iskazan na prvoj sljedećoj akontativnoj uplatnici.
    Uvođenjem opisanog načina obračuna isporučenih vodnih usluga, pojednostavljuje se dosadašnji način obračuna vodne usluge kako bi i našim korisnicima bilo lakše praćenje utrošene, obračunate te na kraju i naplaćene isporučene vodne usluge.
    Budući da zbog velikog broja korisnika, a posljedično i velikog broja evidentiranih podataka u našem sustavu, može prilikom prijenosa podataka doći do nejasnoća i mogućih razlika u knjiženju podataka, u tom slučaju  Vas pozivamo  da pojašnjenja i  eventualna usklađenja slobodno potražite na sljedeće brojeve telefona: 034/ 312- 470 (računovodstvo) i 034/ 312-469 (reklamacije)


S poštovanjem,                                        Direktor:
                                      v.r.  Ante Kolić, dipl. ing.